Van Muylder - De Mul

Duivenliefhebbers

Welkom !!

Even voorstellen ...

Van Muylder … Nico is van thuis uit geen duivenmelker. Als gewezen wielrenner werd de link echter gelegd. De sportdokter raadde hem de duiven aan als therapie om tot rust te komen na een wedstrijd. En zo geschiedde, hij begon met een hokje van één vierkante meter en 4 duifjes.

Vrij snel raakte hij verknocht aan de duivensport en verdiepte hij zich in deze wondere wereld.

In een beginfase verslond hij de nodige boeken en tijdschriften om zo beetje bij beetje ervaring en kennis te vergaren omtrent de duivensport.

Hij startte op de korte, snelle vluchten met als resultaat dat hij na drie jaar algemeen kampioen was in het lokaal waar hij inkorfde. Al snel werd duidelijk dat hij zich meer wenste toe te leggen op de midfond en fondvluchten. De verzorging, het opleren, het creëren van een “goede relatie” tussen melker en duif voor deze vluchten gaf hem meer voldoening.

Hij is de man die derhalve vooral de training van de duiven op zich neemt, voeding uitzoekt en bepaalt welke duiven aan welke vluchten zullen deelnemen. Ook het korven neemt hij voor zijn rekening, behalve op vrijdag want dan heeft hij het te druk in zijn frituur.

De Mul … Eric, Marc en Franky

De gebroeders De Mul houden sinds 1994 duiven. De laatste jaren waren ze telkens algemeen kampioen op zowel de kleine als de grote halve fond vluchten in het lokaal waar ze inkorfden. Echter naar aanleiding van het overlijden van hun broer François, bij wie de duivenhokken stonden, zochten ze een nieuwe partner om mee samen te spelen, op wie ze konden vertrouwen en met wie ze hun duivenpassie samen verder konden uitbouwen.

Zo ontstond begin 2010 de tandem Van Muylder – De Mul en dit niet zonder succes !

Eric is de man die het grootste deel van de dagelijkse verzorging op zich neemt. Marc springt bij waar nodig. Franky doet de klokken weg bij thuiskomst en neemt de inkorving op vrijdag voor zijn rekening.

Zo nu weet je al een klein beetje wie we zijn. Welkom op onze site en als je vragen hebt, neem dan gerust contact !

Nico, Eric, Marc en Franky

 

 

Ons team ...

team